KULÜPLER

Bölüm öğretmenleri, seçmeli ders ve kulüp etkinliklerine öğrenci katılımını desteklemektedirler. Öğretmenler, Deneysel Yazın ve Eleştiri Kulübü’nde öğrencilerine yazınsal eleştiri yapabilmeyi öğretir;  Şiir Kulübü’nde öğrencilerin şiir zevk ve yeteneklerini geliştirir; Tiyatro Kulübü’nde geleceğin oyuncularını sahne ve seyirciyle buluştururlar. Dergi Kulübü öğrencileri çıkardıkları yazın-kültür dergisi “İz” ile okul yaşamına katkı sağlarken, Gazetecilik Kulübü öğrencileri, aylık okul gazetesi “Postacı” ile kampüsteki haberleri tüm okula ulaştırırlar. Kültür Kolu’nda ulusal ve kültürel değerlere saygılı, duyarlı ve dinamik gençlere görev veren öğretmenler, düzenledikleri programlar aracılığıyla geleceğin bilinçli sivil toplum kuruluşları üyelerinin alt yapısını oluşturmak isterler.

“EKİN-YAZIN ETKİNLİKLERİ”

Bölüm, her yıl mart ayının son haftasında geleneksel “EKİN-YAZIN ETKİNLİKLERİ”ni düzenler. İki gün süren ve akademik programa paralel olarak yürütülen bu etkinlik kapsamında öğrenciler “Öykü, Şiir, Deneme, Mektup, Karikatür” gibi  yazın sanatının ilgi duydukları herhangi bir alanında kendilerini geliştirme, yeteneklerini arkadaşlarıyla paylaşma şansı bulurlar.

Her yıl bir “Konuk Sanatçı” ile zenginleşen , yerel sanatçılarımızın ve okulların katılımıyla renklenen, Türkçe Tiyatro Kulübü’nün “Dünya Tiyatrolar Günü” için sahneye koyduğu özel oyun gösterimiyle sona eren etkinlikler sürecinde öğrencilerimiz Amerikan Koleji’nin “çok yönlü, sosyal ve dinamik” okul yaşamına ana dilleri aracılığıyla katılma olanağı bulurlar.