KULÜPLER

Bölüm öğretmenleri, Yaratıcı Yazma ve Yarışmalar Kulübünde öğrencilerin sanatsal yaza yazma becerilerini, Münazara Kulübünde tartışma yeteneklerini geliştirirler. Disiplinler Arası Okuma ve Yazma Kulübünde eleştirel okuma -yazma çalışmaları yaparken; Tiyatro Kulübünde geleceğin oyuncularını sahne ve seyirciyle buluştururlar. Dergi Kulübü öğrencileri çıkardıkları edebiyat – kültür – sanat  dergisi “İz” ile okul yaşamına katkı sağlarken, Kültür Kolu öğrencilerimiz ulusal ve kültürel değerlere saygılı, duyarlı, ana dili bilinci gelişmiş dinamik gençler olarak düzenledikleri programlar aracılığıyla geleceğin bilinçli sivil toplum kuruluşları üyelerinin alt yapısını oluşturmak isterler.

“EKİN-YAZIN ETKİNLİKLERİ”

Bölüm, her yıl mart ayının son haftasında ya da nisan ayının ilk haftasında geleneksel “EKİN-YAZIN ETKİNLİKLERİ” ni düzenler. Hafta boyunca süren farklı etkinliklerde öğrenciler, edebiyat sanatının ilgi duydukları herhangi bir alanında kendilerini geliştirme, yeteneklerini arkadaşlarıyla paylaşma şansı bulurlar.  Her yıl bir “Konuk Sanatçı” ile zenginleşen , yerel /ulusal sanatçılarımızın ve okulların katılımıyla renklenen, Türkçe Tiyatro Kulübü’nün “Dünya Tiyatrolar Günü” için sahneye koyduğu özel oyun gösterimiyle sona eren etkinlikler sürecinde öğrencilerimiz Amerikan Koleji’nin “çok yönlü, sosyal ve dinamik” okul yaşamına ana dilleri aracılığıyla katılma olanağı bulurlar.