“Doğanın muazzam kitabının dili matematiktir.”

Galileo

Matematik birçok düşünürün hemfikir olduğu gibi doğanın dilidir ve bu dili ne kadar erken öğrenirseniz evreni o kadar iyi anlarsınız. ACI’da öğrencilerin gelecekte üzerine hayatlarını inşa edecekleri binanın temeli bilimle atılır. Matematik de bu temelin en sağlam taşlarından biridir.

ACI Matematik Bölümü kadrosunda ana dili İngilizce olan veya  İngilizce diline hâkim Türk öğretmenler yer alır. Tüm kadro eğitim lisanslı profesyonellerden oluşur. Alanlarında akademik derecelere sahip öğretmen kadrosu işe öğrencilere matematiği sevdirerek başlar, hayatları boyunca kullanacakları bilgilerle donatır. IB sınavları ve  üniversite sınavında hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.