90’lı yılların başında öğrenci, öğretmen ve diğer çalışanları bilgi çağına hazırlamak üzere kurulan Bilişim Teknolojileri Bölümü, günümüzde ise güncel teknolojiyi takip ederek yeni bilgi kaynaklarını, öğretim araç ve yöntemlerini söz konuau grupların kullanımına sunmaya devem etmektedir.

Bilgi teknolojilerinin aktif ve hızla gelişen yapısının bütün disiplinlere hızla yayıldığı çağımızda bizler de ACI olarak değişimin öncüsü olmayı hedeflemekteyiz. Okulumuzda Hazırlık sınıfları seviyesinde Bilgisayar Teknolojileri ve Kodlama dersiyle bilgi teknolojileri eğitimine giriş yapan öğrencilerimize Lise 2 seviyesinden itibaren Kodlama ve Robotik, TÜBİTAK Proje ve IB ITGS gibi çalışmalarla derin bir müfredatın yanı sıra ders dışında öğrendiklerini geliştirip yaratıcılıklarını ortaya sunacakları bir ortam yaratılır ve ACI Garage İnovasyon Merkezi’nde yapılan ders dışı kulüp ve aktivitelerle bu atmosfer desteklenir.

Özel İzmir Amerikan Kolejindeki Apple Program Uygulaması nedir (BYOAD)?

Okulumuzun eğitim felsefesi öğrencilerimizi içinde bulunduğumuz çağın ihtiyaçlarına göre yetiştirmek, bu doğrultuda bilgi ve becerilerini geliştirmektir. İçinde bulunduğumuz bilişim çağında, öğrencilerimize dijital dünyada gerekli olan kullanım becerilerini kazandırmak, teknolojiyi eğitim ve öğretimimizin bir parçası haline getirmek kaçınılmaz hale gelmiştir.

Yapılan araştırmalar, tüm dünyada ortaöğretim alanında yaygın olarak kullanılan birebir bilgisayar uygulamasının öğrenmeyi geliştirdiği ve öğrencilerin öğrenme motivasyonunu artırdığı yönünde sonuçlar ortaya koymuştur. Bilişim sistemlerinin sahip olduğu ekosistemin çok geniş olması sayesinde, piyasada on binlerce eğitim yazılımı ve yüzlerce farklı çeşit aksesuarı bulunmaktadır.

2015-2016 öğretim yılında Hazırlık sınıfı öğrencilerimizle başladığımız, öğrencilerimizin eğitim aracı olarak kendi Apple bilgisayarları ile okula geldikleri (Bring Your Own Apple Device) BYOAD projesi, öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından olumlu karşılanmıştır. Bu projeyi desteklemek amacıyla okulumuzda güçlü bir altyapı oluşturulmuş, geniş bant internet bağlantısı sağlanmış, öğrencilerimizin projeler üretebilecekleri ACI Garage İnovasyon Merkezi  oluşturulmuştur.

BYOAD projesinde amaç, tüm seviyelerdeki öğrencilerimizin ana derslerde olduğu gibi branş derslerinde de Apple cihazları ile eğitim almalarını sağlamak ve bu sayede öğretmen ve öğrencilerin bilişim teknolojilerinden etkin ve tecrübeli şekilde faydalandığı bir teknoloji kullanım kültürünü oluşturmaktır.

80.000’i aşkın eğitim yazılımı ve uygulamalarıyla alanında diğer tüm platformlara göre lider konumda olması, ayrıca Apple cihazlarının diğer cihazlara göre virüs riskinin olmayışı ile Apple cihazlarının öğretim kurumlarında kullanılması tüm dünyada kabul görmüş bir yöntemdir. Bu yüzden, bizler de okul olarak bu projeyi Apple cihazlarıyla başlatmayı uygun gördük.

Özel İzmir Amerikan Koleji olarak amacımız, öğrencilerimizin bilgisayarlarını sadece bir oyun aracı olmaktan çıkarıp kendilerini organize edecekleri, notlarını alacakları, sunumlarını üretecekleri, portfolyolarını oluşturacakları bir araç haline getirmeleri konusunda yönlendirmektir. Ayrıca Apple cihazlarının her an yanlarında olması, teknolojinin derslerde öğrenme aracı olarak kullanılma oranını da artıracaktır.