Eğer daha iIeriyi gördüysem, devIerin omuzIarında durduğum için oImuştur”.

Sir Isaac Newton

Naomi Foster Kütüphane ve Medya Merkezi ACI ve SEV ortaokul öğrencilerine, öğretmenlerine ve personeline hizmet vermektedir. Amacımız nitelikli bir dermeye erişim sağlamak, yaşam boyu bilgi becerileri kazandırmak, okumayı sevmeye teşvik etmek ve aynı zamanda MEB ve IB eğitim programını desteklemektir.

Derme ve Hizmetler

Kütüphanemiz birçok dilde 50,000 basılı kaynağa erişim sağlamaktadır. Büyük bir kitap dermesine ek olarak kütüphanemizde yüzlerce elektronik kitap ve dijital sesli kitap, 135’ten fazla gazete, dergi ve 10 adet elektronik veri tabanı bulunmaktadır. Dewey Ondalık Sınıflama Sistemi’ne göre kataloglanan dermeye, Follet Destiny kütüphane otomasyon sistemi aracılığıyla erişilebilir.

Mezunlarımız depozito ödeyerek kütüphanemizden kitap ödünç alabilirler.

Teknoloji ve Toplantı Odaları

Kütüphane Medya Merkezi, on iki bilgisayar istasyonuna bağlantı erişimi sağlamaktadır. Kişisel cihazlar için kablosuz bağlantı erişimi bulunmaktadır.

Kütüphanemizde çıktı almak, taramak ve fotokopi çekmek için internet ağı ile çalışan fotokopi makinası mevcuttur.

Kütüphanemizde bir adet bilgisayar laboratuvarı ve üç adet, ağ bağlantılı projeksiyon cihazlarıyla donanımlı çok amaçlı toplantı odası bulunmaktadır. Bu odalar randevu sistemine bağlı olarak kullanılmaktadır.

Çalışma Saatleri

· Kütüphane Pazartesi-Cuma günleri 8:00-17:00 arası açıktır.

· Yarı yıl tatillerinde ve yaz tatillerinde kütüphane Salı ve Perşembe günleri 9:00-12:00 arası açıktır.

· Kütüphane öğle arası açıktır.

Kütüphane kaynaklarının ve diğer hizmetlerin kullanımında randevulu sistem uygulandığından, öncelik randevu almış olan sınıfa verilir.

Öğrenciler, MyACI programı aracılığıyla kişisel kütüphane hesaplarına, kütüphane kurallarına ve takvimine erişebilirler.