Çocuklarınız geleceğe aydınlık bir yolda, güvenle ulaşacaklar.

ACI’da öğrencilerin kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda üniversite ve meslek seçimi yapmalarına olanak tanımak ve karar vermelerinde yardımcı olmak için üniversite danışmanlığı verilir.

Danışmanımız:

Teoman Aksu

Yurt İçi Üniversiteler Danışmanı

taksu@aci.k12.tr
Dahili: 4449

Amaç

Öğrencilerin yetenekleri, kişilik özellikleri, değerleri, ilgi alanları ve kariyer gereksinimleri doğrultusunda ileride ulaşabilecekleri hedeflerini belirlemek ve bu konuda ihtiyaç duydukları her türlü desteği vermektir.

Çalışmalar:

• ÖSYS sınav sürecini günlük olarak tüm kaynaklardan takip eder ve değişiklileri duyurur.
  • ÖSYS süreciyle ilgili öğrenci, veli ve öğretmenleri bilgilendirici toplantılar yapar ve  bilgilerin güncel kalmasını sağlar.
  • ÖSYS başvurularıyla ilgili planlamayı ve bilgilendirmeyi yapar . Konuyla ilgili  gelen evrak ve kitapçıları öğrencilere ulaştırır.
  • ÖSYS başvurusuyla ilgili randevuları ayarlar ve başvuruları yapar.
  • ÖSYS tercih sürecini planlar,değişen bilgileri günceler ve bu konuda program oluşturur. Konuyla ilgili kullanılacak kitapçıkların öğrenciye ulaşmasını sağlar.
  • ÖSYS tercih sürecinin başlangıcından bitiş aşamasına kadar öğrenci ve velilerini bilgilendirir, destek olur.
  • ÖSYS sonuç ve istatistiklerini duyurur.
  • Üniversitere ait katalog, CD ve DVD leri toplar ve öğrencilerin kullanabileceği şekilde sergiler. Oluşan arşivi sürekli günceller.
  • Lise 2, 3 ve 4. sınıfların üniversite bilgilendirme gezilerini yapar.
  • Tanıtım amaçlı gelen üniversiteleri, öğrencilerle buluşturur.
  • Üniversitelerden veya  konusunda uzman kişilerden, öğrencilere destek olacak güncel konuları belirleyerek bu konuda seminerler verilmesini sağlar.
  • Öğrencileri, ileride düşündükleri mesleklerine yönelik seçeceği dersler konusunda bilinçlendirir ve okul idaresi ile işbirliği içinde gerekli görüşmeleri yapar.
  • Dershaneye giden öğrencilerin dershane durumlarını takip eder.
  • OAB ile işbirliği içinde, talep edilen konulara yönelik veli toplantılarına katılır.
  • Öğrencilerin kariyer gelişim sürecine uygun tüm çalışmaları planlar ve bu konuda bireysel ve grup görüşmeleri yapar.
  • Kariyer ve ÖSYS süreciyle ilgili bilgi almaya yönelik tüm, eğitim ve seminerlere katılır.
  • Kariyer ve ÖSYS süreciyle ilgili tanıtım topantısı ve fuarlardan öğrenci, veli ve okulu haberdar eder.
  • ÖSYS ve Kariyer sürecine yönelik destek yayınları oluşturur.

Üniversiteye Doğru:

Yurt İçi Üniversiteler Danışmanımızın, öğrencilerimize üniversite sınavlarına hazırlanış sürecinde yardımcı olmak amacıyla hazırlamış olduğu, güncel bilgi ve haberleri içeren blog sayfasına ulaşmak için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız.

2018 mezunlarımızın kazandıkları yurt içi üniversitelerin listesine ve yurt içi üniversite başarısı ile ilgili istatistiki bilgilere ulaşmak için lütfen tıklayınız.