İzmir Amerikan Koleji’nden mezun olan öğrencilerin her yıl yaklaşık %50'si yüksek öğrenim için yurt dışındaki üniversitelere gidiyor. Yabancı üniversitelere başvuru sürecinde Yurt Dışı Üniversite Danışmanlarımız, öğrencilerle bire bir ilgileniyor.

Okulumuzu farklı kılan yönlerinden birisi de profesyonel bir kadrodan oluşan “Yurt Dışı Üniversite Danışmanlığı” bulunmasıdır. Danışmanlarımız, Türkiye dışında bir üniversiteye gitmek isteyen öğrenciler ve velileriyle toplantılar düzenler, onlara üniversite seçiminde ve başvuru sürecinde yardımcı olur. Öğrencilerimizin ACI’dan sonra izleyecekleri yolu seçerken, güçlü yönlerini, isteklerini ve gereksinimlerini bilmeleri gerektiği için bu aşamada profesyonel danışmanlık son derece önem taşımaktadır. Yurt dışı üniversitelere başvuru ve kabul süreci, Türkiye’deki sistemden farklılık gösterdiğinden öğrencilerin bu sürecin tüm evrelerinde danışmanlarla yakın bir iletişimde olmaları gerekmektedir.

Tavsiye mektupları, öğrencilerin notları, ders dışı etkinliklikleri gibi tüm başvuru işlemleri yurt dışı üniversiteler ofisi tarafından organize edilmektedir. Lise 1’den itibaren Rehberlik saatlerinde yabancı üniversitelerin aradıkları özellikler ayrıntılı bir şekilde öğrencilere anlatılmakta ve bu çerçevede öğrencilerin lise hayatı boyunca aldıkları notların ve ders dışı aktivitelerin önemi vurgulanmaktadır. PSAT, SAT ve TOEFL/IELTS sınavları hakkında bilgiler verilmekte ve sınav takvimi yapılmasına yardımcı olunmaktadır.

Yurt Dışı Üniversiteler Danışmanlığının önemli hizmetlerinden bir diğeri de; öğrencilerin yaz okulu başvurularında yardımcı olmaktır. Öğrencilerin hem büyük bir deneyim yaşaması hem de gittikleri ülkenin eğitimi ve yaşam biçimi hakkında bilgilenmeleri adına yaz okuluna gitmeleri güzel bir fırsattır.

2023 mezunlarımızın kabul edildikleri yurt dışı üniversitelerin listesine ulaşmak için tıklayınız.