“Nereye gittiğini bilen insanlara dünya çekilip yol verir” diye bir söz vardır. Tercihimiz sırasında, ACI’ın 136 yıllık tecrübesi, öğrencilerine sağladığı, geliştirdiği özgüven ile kazandırdıkları, bir eğitimci ve anne olarak beni çok etkiledi. Bu muhteşem yolculuğa başladığımızda; ACI’ın, nedenini anlatarak öğreten eğitimi ile kendini geliştiren, okul başarısının yanında yaşam başarısının da bilincinde olarak eğitimi programladığını fark ettim. Okulda çalışan kadro çok donanımlı, güleryüzlü ve mutlu. En önemlisi de yaptıkları işi ve çocuklarımızı sevdiklerini yaşayarak öğrendim. Psikolojik olarak bir insanın var olabilmesi için yaşamının tanığı (aile ve okul) olması gerekir. Bu düşünceyle Okul Aile Birliğine katıldım. Artık okulu dışarıdan gözlemlemiyor, içerisinde yaşıyor ve kendi yaşamında da var olan, özgür, mutlu bireyler yetiştirildiğine tanık oluyorum.

Nagehan ÖZEL

Özel İzmir Amerikan Koleji
2014-2015 Okul Aile Birliği Başkanı

İzmir Amerikan Koleji’ni tanımak için okula geldiğimde sosyal ortamlarla eğitim ve öğrenme alanlarının son derece uyumlu bir şekilde iç içe olduğunu gözlemledim. Şehir içinde harika bir kampüs oluşturulmuştu. Oğlum okula başladığında ilk gün ödev hazırlamada ve makale yazımında etik değerler ve intihal konularının işlendiğini gördüm. Akademik olarak öğrencilerin tüm yaşamını etkileyecek değerlerin verildiği bir başlangıç yapılması beni çok etkiledi. Üç ay içinde kendimi ACI ailesinin bir parçası olarak hissettim. Bu atmosferin oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Dr. Zeynep Sofuoğlu

İzmir 112 Ambulans Servis