KAYIT SÜRECİNE İLİŞKİN SORULAR: 


ACI'ın 2023-2024 Hazırlık sınıfı kontenjanı kaçtır?
Hazırlık sınıfı kontenjanımız Haziran ayında duyurulacaktır.

 

Kız ve Erkek kontenjanı ayrı mıdır?

Hayır. Tek puan ve tek kontenjan doğrultusunda okulumuza öğrenci alımı yapılmaktadır.


ACI'ın 2023-2024 Hazırlık sınıfı için kayıtlar ne zaman yapılacaktır?

Kayıtlarımız,  öğrencilerin LGS puanları belli olduktan sonra, 2023-2024 Özel Okullar Kayıt Kılavuzunda belirtilen takvime göre,  her kayıt döneminde belli bir taban puan açıklanarak yapılacak​tır. 

 

 

ACI'ın 2023-2024 Taban Puanı nedir?

Taban puanımız,  2023-2024 Özel Okullar Kayıt Kılavuzunda belirtilen tarihlerde web sitesinden duyurulacaktır.

 

Okulunuza ön kayıt yaptırmak için ne gerekiyor?

Taban puan ve üstü puana sahip aday öğrencilerin velilerinin, 2023-2024 Kayıt Kılavuzu’nda belirtilen tarihlerde web sitesinde aktif olan linke tıklayarak ön kayıt sistemimiz üzerinden, aday öğrencinin TC kimlik no’su, doğum tarihi ve veli cep telefonu numarasını girmeleri yeterli olacaktır.

 

Kesin Kayıt işlemleri okulda mı yapılacak?

Evet, kesin kayıt işlemleri kayıt kılavuzunda yazılan tarih ve detaylar doğrultusunda okulda yapılacaktır.

 

Anne baba dışında başka biri kayıt işlemini yaptırmak isterse ne yapılması gerekiyor?

İşlemler anne ya da baba dışında kişiler tarafından yapılacak ise, öğrencinin yasal velileri tarafından verilmiş noter tasdikli vekâlete ihtiyaç vardır.

Anne ve baba boşanmış ise kayıt işlemleri velâyet sahibi veli tarafından yapılmalıdır. Her iki durumda da kayıt sözleşmesinin imzalanması esnasında velâyet ya da vekâletin ibrazı gerekmektedir.

 

Kayıt çekme durumunda yatırılmış olan tutardan kesinti yapılıyor mu?

MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’ndeki 56. madde gereği; öğretim yılı başlamadan ayrılanlara yıllık ücretin %10’u dışındaki kısmı, öğretim yılı başladıktan sonra ayrılanlara ise yıllık ücretin %10’u ile öğrenim gördüğü günlere göre hesaplanan miktarın dışındaki kısmı iade edilecektir.

 

Okul ücreti ne kadar? Ödemesi nasıl yapılıyor? Kredi kartı ile ödeme seçeneği mevcut mu?

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlık Sınıfı okul ücreti ve ödeme şartları ile ilgili bilgilendirme, Mayıs ayı sonunda yapılacaktır.


Okul forması, ders kitapları, yemek ve servis hizmetleriyle ilgili süreç nasıl işliyor?

Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra velilerimizle paylaşılan kayıt tamamlama işlemleri dokümanında bu hizmetlerle ilgili detaylı bilgiye erişilir. Yemek ücreti adı altında peşin bir ödeme alınmamaktadır. Öğrenciler daha önceden diledikleri miktarda yükleme yapmak suretiyle kantinde ya da yemekhanede yemek kartlarıyla ödeme yaparlar. Yatılı ücretine 7 gün üç öğün yemek ücreti dahildir.

 

Bursluluk sınavınız var mı?

Bursluluk sınavımız bulunmamaktadır. 

 

ACI’da akademik başarı nasıl desteklenir?

ACI, gençleri sosyal sorumluluk bilinciyle eğitirken eğitimde fırsat eşitliği gözetmeyi ve maddi kaygılar taşımadan tüm başarılı gençlerin ACI’da eğitim alabilmelerini en önemli görevleri arasında görmektedir. Bu nedenle başarılı öğrenciler her yıl artan miktarda burslarla desteklenir.

 

Mali Destek Bursu imkanları nelerdir?

Mali Destek Bursu, Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) Burs Yönetmeliği’nde tarif edilen kriter ve uygulama esaslarına göre verilir. Bir yıllık burstur. Tüm başvurular okulun burs komitesince değerlendirilir. Bursa uygun bulunan başvurulara tespit edilen ihtiyaç doğrultusunda %10 ile %100 arasında değişen oranlarda tahsis yapılır. Mali Destek Bursu’ndan bir seneden fazla yararlanmak isteyenler, her sene başvurularına yenilemeli ve değerlendirme sürecine katılmalıdırlar. Öğrencinin sınıfını geçmiş olması, disiplin cezası almamış olması bursun devamı için zorunlu koşullardır.

 

Hazırlık öğrencilerinin mali destek bursu başvuruları, kayıt dönemi başladığında web sitemizde yayınlanacak olan ön kayıt linki üzerinden yapılacaktır. Daha öncesinde herhangi bir burs başvurusu kabul edilmeyecektir.

 

Spor, Sanat ve Bilim Bursu var mı?

Evet. Lisemize kayıt hakkı kazanan ve/veya hâlihazırda öğrenimini lisemizde devam ettiren, belirlenen kriterlerde aktif spor, sanat ve bilim faaliyetlerine devam eden öğrencilere lise eğitimleri boyunca verilen burs imkanları mevcuttur. 

Sağlık ve Eğitim Vakfı kurumlarındaki tüm burs çeşitleri ile ilgili bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Eğitim Sistemine İlişkin Sorular:

 

ACI’ın diğer okullardan farkı nedir?

Özel İzmir Amerikan Koleji, diğer kardeş okulları olan Üsküdar Amerikan Lisesi, Tarsus Amerikan Koleji, Özel SEV Lisesi, İzmir SEV İlköğretim Kurumları, Üsküdar SEV İlköğretim Kurumları ve Tarsus SEV İlköğretim Kurumları gibi Sağlık ve Eğitim Vakfı’na bağlı olarak eğitim vermektedir.

 

Özel İzmir Amerikan Koleji’ni farklı kılan özelliklerin başında geleneksel yapısını koruyarak çağdaşlaşması gelir. Ulusal değerlerden hiç ödün verilmeyen okulumuzda öğrencilerin öncelikle kendi kültürlerinin ve dillerinin bilincinde olmaları istenir. Bu temel üzerine uluslararası yaklaşım irdelenir. Cumhuriyetin ilanına tanık olmuş bir eğitim kurumu olan okulumuz, her zaman Cumhuriyetle birlikte, Atatürk’ün açtığı ışıklı yolda azim ve sebatla yürümüştür.

 

Eğitim kadrosu, alanlarında uzman Türk ve yabancı eğitimcilerden oluşmaktadır. ACI’ın eğitim ve hizmet binaları, Göztepe’de yeşillikler içinde, 31 dönümlük bir kampüste yer almaktadır. Özgün bir mimariye sahip olan Naomi Foster Kütüphane ve Medya Merkezi 70,000’in üzerinde kitap, elektronik veri tabanı ve video-konferans odası gibi imkanlarla donatılmıştır. Shepard Spor Salonu da, spor kortları, antrenman alanları ve fitness odalarıyla geniş, modern ve çok amaçlı bir salon olarak hizmet vermektedir.  Bu tesislere ek olarak kampüste, amacına uygun olarak inşa edilmiş ve birçok laboratuvardan oluşan bir fen binası, 550 kişilik tiyatro salonu, bir bilgisayar ve sanat binası, 1200 kişilik bir amfitiyatro, bir kız yurdu, açık spor alanları ve 30’u aşkın sınıfı içeren akademik binalar yer almaktadır. ACI Erkek Yurdu binası da kampüsün hemen karşısında yer almaktadır.

 

Hazırlık zorunlu mu?

Hazırlık sınıfı zorunludur. Hazırlık sınıfı, mevcut eğitim programına ek olarak, lise eğitimine ilişkin öğrencilerden beklenen davranış, donanım ve becerilere ilişkin bilgilerin aktarıldığı “lise hayatına uyum yılı” olarak nitelendirilebilir.

 

Hazırlık sınıfında hangi dersler var?

Hazırlık sınıfında yoğun İngilizce, İkinci Yabancı Dil, Türkçe, Fen Bilgisi, Matematik, Görsel Sanatlar, Beden Eğitimi, Müzik, Bilişim Teknolojileri ve Rehberlik dersleri yapılmaktadır.

 

IB Diploma Programı seçeneği var mı? Hangi kapsamda veriliyor?

ACI, 2006-2007 okul yılı itibarıyla, Ege’deki ilk eğitim kurumu olarak Uluslararası Bakalorya(IB) Programı sunmak üzere yetkilendirilmiştir. IB Programı ve IB Diploması bütün dünyada en önde gelen eğitim standardı olarak kabul edilmektedir. Bu program yüksek motivasyonlu lise öğrencileri için tasarlanmış zorlu bir üniversite öncesi eğitim sürecidir.  IB Diploması almaya hak kazanan öğrenciler, dünya genelinde en seçkin üniversitelere kabul edilme şansını elde ederler. Uygun kriterlere sahip olan öğrenciler IBDP seçimini Lise 2 sonunda yaparlar.

 

Eğitim kadronuz ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılında okulumuzda 121 öğretmen görev yapmaktadır. Ofis çalışanları ile birlikte toplam sayımız 169'dur. Eğitim kadromuz, alanlarında uzman Türk ve yabancı eğitimcilerden oluşmaktadır. Öğretmen sayımızın %18'i yabancıdır. Yabancı öğretmenlerimizin verdikleri dersler arasında İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Matematik, Biyoloji, Bilgi Kuramı, Tiyatro ve Resim/Görsel Sanatlar bulunmaktadır.

   

Derslerin tümü İngilizce mi?

ACI’da kültür dersleri Türkçe işlenir. İngilizce derslerinin yanı sıra, Fen ve Matematik dersleri ile bazı seçmeli dersler İngilizce işlenir.

 

İkinci yabancı dil olarak hangi seçenekler var ve hangi seviyede eğitim veriliyor?

Hazırlık sınıfından itibaren öğretilen mükemmel İngilizce’nin yanı sıra, Fransızca, Almanca ya da İspanyolca seçeneklerinden oluşan ikinci yabancı dil dersleri de öğrencileri çağın gereklerine hazırlamaktadır. Öğrencilerimiz, mezun olana kadar kendilerini bu dillerde rahat ve doğru ifade edebilecek seviyeye ulaşarak bu kültürleri yakından tanıma fırsatı bulurlar. Uluslararası dil yeterlilik sınavlarına girerek dil becerilerini belgeleme şansına da sahiptirler.

 

Öğrencilere kariyer planlaması konusunda ne gibi destekler veriliyor?

Kadrosunda, Yurt İçi Üniversiteler Danışmanı ve ayrıca Yurt Dışı Üniversiteler Danışmanı bulunan ACI, öğrencilerin yetenekleri, kişilik özellikleri, değerleri, ilgi alanları ve kariyer gereksinimleri doğrultusunda ileride ulaşabilecekleri hedeflerini belirlemeyi ve bu konuda ihtiyaç duydukları her türlü desteği vermeyi amaçlar.

 

Öğrenciler genelde yurt içinde mi yoksa yurt dışında mı öğrenim görmeyi tercih ediyorlar?

Son 5 yıl içinde, ACI mezunlarının üniversiteye yerleşme başarısı ortalama %99 olarak gerçekleşmiştir. Yurt içindeki seçkin devlet ve vakıf üniversitelerine (burslu) yerleşen mezunlarımızın yanı sıra, mezunlarımızın bir bölümü Harvard, Yale, UPENN, Georgetown, Columbia, Cornell, Brandeis, Oxford, McGill ve Tufts gibi tanınmış yurt dışı üniversitelere kabul edilmiş ve birçoğu da eğitimlerini burslu olarak kabul edildikleri bu okullarda devam ettirmeyi tercih etmişlerdir.

 

2021-2022 Eğitim- Öğretim Döneminde ;

Kazanılan yurt içi üniversitelerin listesine ve yurt içi üniversite başarısı ile ilgili istatistiki bilgilere ulaşmak için lütfen tıklayınız.

 

2022 mezunlarımızın kabul edildikleri yurt dışı üniversitelerin listesine ulaşmak için tıklayınız.

 

Ders dışı etkinlikler nelerdir?

Okulumuzun sosyal yardım kulüplerinde hizmet veren öğrenciler ACI’ın “Öğrenmek için katıl, hizmet için ayrıl” sloganı doğrultusunda topluma hizmet misyonunu yerine getirmektedir. ACI öğrencileri, özgüvenlerini artıran ve liderlik özelliklerini geliştiren 100’ün üzerinde eğitici kol etkinliğinden istediklerini seçme şansına sahiptirler. TÜBİTAK Kulübü öğrencileri her yıl başarılı projeleriyle birçok ödüle layık görülür.  ACI öğrencileri her yıl İngilizce, Fransızca ve Almanca MUN (Model Birleşmiş Milletler), Genç Başarı (Junior Achievement) ve FRC (Robot Takımı) gibi kulüplerle okulumuzu ve ülkemizi yurt dışı arenada da başarıyla temsil ederler. Öğrenciler dilerlerse kendi kulüplerini açma şansına sahiptirler.

 

Okulunuzda uygulanmakta olan BYOAD nedir?

BYOAD (Bring Your Own Apple Device) öğrencilerin, öğrenme amaçlı, kendi kişisel Apple cihazlarını okula getirdikleri 1:1 öğrenme modelidir. Dijital araç ve kaynakları kullanarak 1:1 sınıflarında öğrenciler iş birliği içinde çalışabilir, üretebilir, paylaşabilir ve etkinliklerde aktif katılım sağlayabilir.

 

Öğrenciler SEV’in mezun ağından yararlanabiliyor mu?

SEV mezunlarına özel olarak yapılandırılmış olan SEVConnect platformunu kullanabilen öğrenciler mezun oldukları ilk günden itibaren bu platform sayesinde öğrenim gördükleri ülkede bulunan mezunlarla iletişim kurma, deneyimli mezunlardan, sektör, uzmanlık alanı ve şirket bazlı mentorluk alma, platformda açılan staj/iş ilanlarına başvurabilme, mezunlara özel etkinliklerden haberdar olma gibi birçok fırsata sahip olarak SEV’in 20.000 kişilik mezun ağına katılırlar.

 

Sınıflardaki ortalama öğrenci sayısı nedir?

Hazırlık sınıfında: 21 (Sınıf mevcudu seviyeye göre 17 ile 24 arasında değişir.)

Lise 1’den Lise 4’e kadar, IB Diploma Programına dahil sınıflarda: 13, diğer sınıflarda: 22