Eğer daha iIeriyi gördüysem, devIerin omuzIarında durduğum için oImuştur”.

Sir Isaac Newton

Naomi Foster Kütüphane ve Medya Merkezi ACI ve SEV öğrencilerine,öğretmenlerine ve personeline hizmet vermektedir. Amacımız nitelikli bir dermeye erişimi sağlamak, yaşam boyu bilgi becerileri kazandırmak, okumayı sevmeye teşvik etmek ve aynı zamanda MEB ve IB eğitim programını desteklemektir.

Derme ve Hizmetler

Kütüphanemiz birçok dilde 58,000 basılı ve elektronik kaynağa erişim sağlamaktadır.  Büyük bir kitap dermesine ek olarak kütüphanemizde yüzlerce elektronik kitap ve dijital sesli kitap, 135’ten fazla gazete, dergi ve 10 adet elektronik veri tabanı bulunmaktadır.  Dewey Ondalık Sınıflama Sistemi’ne göre kataloglanan dermeye, Follet Destiny kütüphane otomasyon sistemi aracılığıyla erişilebilir.

Mezunlarımız depozito ödeyerek kütüphanemizden kitap ödünç alabilirler.  Okulla bağlantılı olmayan ziyaretçiler randevu alarak kütüphane kaynaklarını kullanabilirler.  Bu kişiler fotokopi hizmetinden yararlanabilirler.  Kitap ödünç alamazlar.

Teknoloji ve Toplantı Odaları

Kütüphane Medya Merkezi  32 bilgisayar istasyonuna ve kişisel cihazlar için kablosuz bağlantı erişimi sağlamaktadır.

Kütüphanemizde video, DVD ve VCD çalar, tepegöz projektörler ve projeksiyon cihazlarıyla donanımlı dört bilgisayar labaratuvarı ve dört çok amaçlı toplantı odası bulunmaktadır.  Bu odalar randevu sistemine bağlı olarak kullanılmaktadır.

Çalışma Saatleri

·         Kütüphane Pazartesi-Cuma günleri 8:00-17:00 arası açıktır.

·         Yarıyıl tatillerinde ve yaz tatillerinde kütüphane Salı ve Perşembe günleri 9:00-12:00 arası açıktır.

·         Kütüphane öğlen arası açıktır.

Kütüphane kaynaklarının  ve diğer hizmetlerin kullanımında randevulu sistem uygulandığından öncelik randevu almış olan sınıfa verilir.

Öğrenciler, MyACI programı aracılığıyla kişisel kütüphane hesaplarına, kütüphane kurallarına ve takvimine erişebilirler.